ЗА ВЪПРОСИ И ПОРЪЧКИ
0884 519 716

Меню
Меню

Често задавани въпроси

 • Как да направя поръчка?

  Избери желаните от теб продукти, добави ги в кошницата, като натиснеш бутона Купи. След това отиди на иконата с количка в горния десен ъгъл. Ако имаш код, въведи го в полето Код за отстъпка и натисни Приложи. Избери метода на доставката, калкулаторът на Speedy ще изчисли автоматично приблизителната такса за доставка. Избери метод на плащане. Остана само да натиснеш бутона Завърши поръчката. Очаквай след това имейл на пощата, която си въвел/а, за да си сигурен/а, че си завършил/а поръчката си.

  Забележка 1: Провери внимателно дали си въвел/а правилно мобилния си номер. На този номер ще получиш известие от Speedy за получаване на пратката.

  Забележка 2: Преди да завършиш поръчката, ще се покаже Speedy калкулатор, чрез който ще видиш приблизителната цена на доставка. Speedy калкулаторът НЕ визуализира допълнителната такса за пощенски паричен превод, която е 0,6% или минимум 0,60 стотинки с ДДС (от сумата на поръчката Ви). Тази такса е за сметка на клиента и следва да се заплати при получаване на пратката.

 • Кога да очаквам поръчката?

  Поръчките се обработват в рамките на 1-4 работни дни, след което се предават на куриер, за да бъдат доставени от куриерска фирма Speedy в рамките на 1 ден на указан от теб адрес, офис или автомат. Доставките до личен адрес се извършват само в делнични дни, не се изпълняват в събота и неделя. Ако желаеш да получиш поръчката си в събота, моля избери доставка до офис или автомат.

  Срокът за доставката може да бъде удължен в почивни дни, период на кампания, официални празници, промоционални активности или други възникнали форсмажорни обстоятелства.

  Ако поръчката ти е за подарък или поради друга причина трябва да я получиш до точно определена дата, моля остави ни коментар към поръчката и се свържи с нас. Ние ще направим всичко възможно да изпълним желания от теб срок или ще те информираме своевременно, ако това не е възможно.

 • Как да си получа поръчката?

  Пратката си може да получиш до личен адрес, който сте въвел/а във формата в сайта, до офис на Speedy, който си избрал/а от опцията в сайта ни. Пратката си може да получиш и от Автоматичните пощенски станции (автомати) на Speedy, които се намират на удобни места - в търговски вериги и молове. Получаваш 9-цифрен код на СМС, с който да вземеш пратката си от АПС (автомат). До 72 часа след получаване на уведомителното съобщение, ще може да вземеш своята пратка. Заплащането става с дебитна или кредитна карта.

  Срокът за престой на пратката в офис на Speedy е 7 дни, след това тя ще бъде върната към нас!

 • Ще получа ли обаждане за потвърждаване на поръчката?

  Не потвърждаваме поръчките по телефон, освен, ако не си отбелязал/а изрично, че искаш обаждане от консултант за потвърждаване на поръчката. Всяка поръчка се потвърждава чрез автоматичен e-mail.

 • Как мога да проверя статуса на поръчката ми?

  Когато направиш поръчка ще получиш потвърдителен имейл, който указва, че сме получили поръчката и я подготвяме за изпращане. След като изпратим поръчката, автоматично ще получиш допълнителен имейл.

  Ако не си сигурен/а, че си завършил/а правилно поръчката си и не получаваш имейл от нас, моля, свържи се с нас

 • Как мога да откажа или променя своята поръчка?

  За да промениш или откажеш своята поръчка, е необходимо да се свържеш с нас  възможно най-бързо, като ни предоставиш данните си - номер на поръчка, мобилен номер или email, и да опишеш желаните промени по поръчката.  

  Ако вече си получил/а имейл с номер на товарителница за проследяване на доставката и пратката вече е предадена на куриер, няма да можем да откажем поръчката през системата ни, но може да откажеш да приемеш пратката от куриера.

 • Как мога да получа фактура за направена поръчка?

  Остави ни коментар към поръчката си, че желаеш фактура.

  Всички клиенти, които желаят да получат фактура за направените покупки, трябва да имат регистрация в онлайн магазина. Нужно е да попълнят пълни и верни данни по задължителните реквизити за фактура : наименование на фирмата,адрес, Булстат/ ЕИК  и идентификационен номер по ДДС. Ако лицето е физическо лице – предоставя  трите си имена, ЕГН и адрес.

 • Мога ли да направя поръчка по телефона?

  С приоритет се изпълняват поръчките, направени през онлайн магазина ни. Формата за поръчка е лесна и бързо може да завършиш започната поръчка.

  При затруднения,  може да се свържеш с нас и с удоволствие ще ти съдействаме!

 • Има ли безплатна доставка? Защо не се прилага при мен?

  Доставката е безплатна за територията на България за поръчки над 90.00 лв. 

  При мащабни кампании с големи отстъпки, безплатната доставка НЕ Е НАЛИЧНА и приложима. 

 • Каква е цената за доставка от онлайн магазина?

  Приблизително цената за доставката се изчислява автоматично със Speedy калкулатор при завършване на поръчката. Тя варира спрямо обема и тежестта на пратката, стойността на наложения платеж и адреса за доставка - личен адрес, офис или автомат на Speedy.

  Доставката е безплатна за територията на България за поръчки над 90.00 лв. 

  Забележка: Speedy калкулаторът НЕ визуализира допълнителната такса за пощенски паричен превод, която е 0,6% или минимум 0,60 стотинки с ДДС (от сумата на поръчката Ви). Тази такса е за сметка на клиента и следва да се заплати при получаване на пратката.

 • Направих поръчка от онлайн магазина, но пратката ми не пристига?

  Една от възможните причини за това е недовършената поръчка. Когато завършиш правилно поръчката си, трябва да получиш автоматичен имейл от нас, че сме получили поръчката, и че тя се обработва. Ако не получиш имейл след завършване на поръчката, то тя не е завършена или си въвел/а грешен имейл.

  Не се колебай да се свържеш с нас при нужда от съдействие.

 • Има ли опция преглед при получаване от куриер?

  Да, всички наши пратки се изпращат с опцията "прегледай преди да платиш". Хубаво е да се възползваш от нея, за да може ако има разминаване в поръчаното и полученото, да не приемаш пратката. Така тя ще се върне при нас, а ти ще може да направиш нова поръчка.

 • Мога ли да си взема пратката директно от офиса в Пловдив?

  Пратката си може да получиш само по куриер.

 • Искам да сменя адреса за доставка.

  Ако поръчката ти още не е обработена и не си получил/а имейл, че е изпратена, моля свържи се с нас.

  Ако поръчката вече е обработена, можете да пренасочиш пратката с обаждане на куриерската фирма Speedy. За целта - използвай номера на товарителницата, който си получил/а по имейл.

 • Как мога да заплатя за направена поръчка от онлайн магазина?

  Може да заплатиш поръчката си чрез: 

  Наложен платеж

  Плащане с банкова карта през ВПОС

  Вземи сега, плати по-късно с NewPay 

  Плащанията се извършват само в български лева. Ако платите с банков превод цялата дължима сума трябва да бъде заплатена в срок до 3 работни дни след направената покупка, ако няма плащане поръчката ще бъде автоматично анулирана. 

  При плащане чрез NewPay системата автоматично ще те изпрати в сайта им, за да завършиш регистрацията си. След като се регистрираш трябва да избереш най-удобния за теб метод на разсрочено плащане. След това потвърди плащането на избраните продукти с NewPay. Докато покупките ти пътуват към теб, ние ще ти изпратим известие (SMS и имейл) с информация за сумите и сроковете, в които може да направиш плащането за тях. Може да платиш с карта директно в личния си профил в NewPay или на каса на EasyPay.

  Моля, имай предвид, че в определени случаи е възможно някой от изброените начини да не е приложим ( проблем с банковата карта, с интернет или с платформата). В такъв случай не се колебай да се свържеш с нас, за да ти съдействаме! 

 • Получавам ли документ за плащане на поръчката?

  При плащане с наложен платеж - получаваш касов бон от куриерската фирма, при вземане на поръчката.

  При плащане с карта - получаваш касов бон в пратката си.

 • Как мога да върна поръчката, която съм направил/а?

  Имаш право да върнеш закупената стока в рамките на 14 работни дни от датата на получаването ѝ. Повече за връщането прочети тук.

 • Кога и как ще си получа парите за върнат продукт?

  Начини за възвръщане на сумата:

  При плащане с банкова карта: Възстановяването на сумата се извършва в срок от 14 дни чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането. 

  При плащане с наложен платеж: Сумата се възстановява отново чрез наложен платеж в срок от 14 дни. 

  Вземи сега, плати по-късно с NewPay: може да научиш повече за този метод на плащане и условията за разсрочено плащане на тяхната официална уебстраница тук.

  Стараем се да възстановим сумата и заменим артикула в рамките на 5 работни дни.

  При несъответствие с посочените условия, продуктът се връща на купувача, който поема всички транспортни разходи.

  Разходите за транспорт по замяната или връщането са за сметка на купувача, освен ако не е установен дефект по артикула.

  Повече за връщане прочети тук.

 • Писах, звънях, кога ще получа отговор?

  Може да отговорим на всички твои въпроси свързани с продуктите и поръчките в работно време, от 9:00 - 18:00 часа в делнични дни. Събота и неделя са почивни дни.

 • Имате ли физически магазин?

  За момента нямаме физически магазин. Много от артикулите, които продаваме, се предлагат и в физически магазини. Може да откриеш тази информация в секция Търговска мрежа в долното поле на сайта. 

 • Къде мога да намеря продуктите в търговската мрежа?

  Може да откриеш тази информация в секция Търговска мрежа в долното поле на сайта.

 • Как да ползвам код за отстъпка?

  При завършване на поръчката си има поле КОД, в което може да въведеш данните и системата автоматично ще намали сумата от количката.

  Ако имаш проблеми с прилагането на кода, остави ни коментар към поръчката. Ние ще проверим валидността на кода и ще го приложим ръчно при обработка на поръчката.

  Имай предвид, че кодовете за отстъпка не могат да се комбинират с други кодове, намаления или промоционални активности.

 • Какво да правя, ако кодът за отстъпка не работи?

  Първо се увери, че правилно въвеждаш всичко в полето за код.  

  Ако проблемът пак се появява, може да завършиш поръчката си и да ни оставиш коментар към нея с кода. Ние ще проверим валидността на кода и ще го приложим ръчно при обработка на поръчката. В случай, че кодът е невалиден, ще се свържем с теб, за да потвърдиш дали искаш въпреки това да ти изпратим поръчката.

 • Какво да правя, ако заради проблем на сайта, не мога да завърша поръчката си?

  Може да ни пишеш в чата, който се визуализира в долния десен ъгъл, или да се свържеш с нас на телефон +359 884 519 716.  

  Ако проблемът е, че формата за адрес не намира твоя адрес, избери друг произволен адрес във твоя град и след това ни напиши в коменар към поръчката си желания адрес за доставка. При обработването на поръчката, ние ще коригираме адреса.  

 • Мога ли е да използвам код за отстъпка за вече намален продукт?

  Намалените ни продукти не се комбинират с други промоции, промокодове, ваучери и талони за отстъпка, освен ако на сайта изрично не е указано друго.

Сравнение на продукти

Този сайт използва бисквитки за подобряване на Вашето изживяване. Повече информация за „бисквитките“ и опциите за управлението им може да намерите в раздела Политика за Бисквиткии нашата политика за поверителност.