Blog

Спа ден у дома? Как да се поглезим сами в къщи?

Спа ден у дома? Как да се поглезим сами в къщи?

Спа ден у дома -
"Щастието е навик. Така е и с вашата грижа за кожата." - Линдън Тайлър

Докато светът се вихри и всеки ден е изпълнен с различни емоции, можеш да си позволиш свой личен спа рай у дома! Днес, от Моята Козметика сме ти приготвили съвети, с които да откриеш магията на домашното релакс изживяване, което не изисква нищо друго, освен твоето добро настроение и любов към себе си. Време е да спреш за момент тиктакането на часовника и да се насладиш на следващите редове. Готова ли си? Нека започваме! 

Стъпка 1: Подготовка

Време, което ще ти отнеме: 10-20 мин.

Изключи се от шума на света и отдели един цял ден само за теб. Постави този ден в центъра на графика си и го обяви за време, в което ти си приоритет. 
Включи успокояваща музика или медитативни звуци, които ще ти помогнат да отпуснеш напрежението и да се потопиш в спокойната атмосфера. Изключи телефона и всички разсейващи устройства. Нека светът почака, докато ти се наслаждаваш на личното си време. Бъди „извън линия“ и се погрижи за този ценен момент. Някои го наричат “емоционален детокс”, но ние го наричаме “време със себе си”.
Подготви си любимата напитка – топъл чай, освежаваща лимонада или нещо друго, което те прави щастлива. Запали ароматизирани свещи или използвай етерични масла. Обгърни се с уют в любимия си халат и се наслади на вълнуваща медитация, която ще отвори вратата към вътрешния ти мир.

Стъпка 2: Отпускаща вана или душ

Време, което ще ти отнеме: 25-60 мин.

Сега е моментът да поднесеш на тялото си заслужена почивка с релаксираща вана. Прибави соли за вана, които ще омекотят кожата ти и ще те потопят в море от релаксация. Страхотните ароматни соли за вана Tutti Frutti  на Farmona съдъpжaт минepaли, които осигуряват нежна грижа за кожата на тялото, като я пoчиcтвaт, peгeнepиpaт, пoдxpaнвaт и oвлaжнявaт. Свежият аромат на солите превръща влинането на вана в истинска наслада. Почисти и освежи кожата си с скраб за тяло Малина и Къпина Tutti Frutti на Farmona. Да, щастието ухае точно така! Скрабът за тяло Tutti Frutti съдържа ендорфини – "молекули на щастието", които ще те заредят с енергия и отлично настроение. Нанеси скраба върху зоните от тялото със суха и груба кожа, фокусирайки се върху петите, лактите и коленете. Частиците мигновено ще отстранят мъртвите клетки и ще оставят кожата ти невероятно гладка. А ако нямаш вана, горещият душ също е чудесен начин да се отпуснеш. Позволи топлата вода да се стича по тялото ти, отмивайки напрежението и придавайки на кожата ти усещане за чистота и свежест. Сега, с омекотена и освежена кожа,  си готова да продължиш към следващите стъпки.

Стъпка 3: Грижа за косата

Време, което ще ти отнеме: 20-30 мин.

Корейският витализиращ шампоан против косопад Doori Тайни от Изтока ще направи прави косата мека, гладка и еластична, със 100% блясък. Този шампоан ще спомогне за намаляване на косопада и ще стимулира растежа на нова коса. Допълни специалната грижа за косата си с маска-терапия против косопад за блестяща и здрава коса Doori Тайни от Изтока. С нея ще постигнеш мигновен ефект като след процедури в салон. Тази корейска маска под форма на шапка е напоена с 8 билкови екстракта от Изтока, които укрепват косъма и благодарение на дългия процес на ферментация подхранват и възстановяват в дълбочина косата. Събери мократа си коса на кокче и постави маската-шапка. Нежно масажирай, докато активните съставки на маската-шапка се абсорбират, а ти се наслаждаваш на своя спа момент. След 10-15 минути премахни шапката и изплакни косата си обилно с вода. Резултатът ще е мигновен - косата ти ще бъде мека и видимо по-блестяща. След като маската е направила чудесата си, завърши с бърз душ, но този път с хладка вода. Това не само ще придаде на косата ти допълнителен блясък, но и ще затвори космените фоликули, като ги направи по-малко податливи на увреждания.

Стъпка 4: Грижа за кожата на тялото

Време, което ще ти отнеме: 10-15 мин.

След като приключиш с ваната или душа и преди кожата ти напълно да изсъхне, нанеси щедро количество крем за тяло с портокал Farmona Sweet Secret. Формулата с масло от канела освежава кожата, има антиоксидантно действие и лекува пъпки и акне по тялото. Портокаловият екстракт успокоява раздразнения, овлажнява и ефективно предпазва кожата от вредни външни въздействия.

Стъпка 5: Грижа за лицето

Време, което ще ти отнеме: 40-60 мин.

Започни своя спа ритуал за лице с лека парна баня за около 10 минути, която ще освежи и тонизира лицето ти. Напълни съд с вряла вода и добави шепа билки по твой избор, заедно с етерични масла като лимонена трева, мента, лавандула или розови листенца. Покрий главата си с кърпа, за да задържиш парата, и се наслади на благотворния ефект върху кожата. След парната баня продължи с нанасяне на интензивно хидратираща и успокояваща маска с алое и колаген Chamos Blansen Hydra Calming Mask Pack. Остави я да действа за около 15-20 минути, за да разгърне своите благотворни свойства. През този момент можеш да се насладиш на спокойствието си, вдъхновено от ритъма на твоята музика и ароматите около теб.
След като отмиеш маската, не забравяй за нанасянето на серум. Изсветляващият серум с витамин С и хиалурон DermoFuture е богат на витамин С, който е мощен антиоксидант, неутрализира свободните радикали, отговорни за процеса на стареене. Серумът стимулира синтеза на колаген и серамиди, за да осигури стегнатост на кожата и оптимална хидратация. 
Погрижи се и за околоочната зона с веган колаген лифтинг околоочен серум Lumene NORDIC BLOOM Lumo, подходящ за всеки тип кожа, който ще реконструира кожата, ще помогне за изглаждане на зоната около очите и ще възвърне младежкото сияние. Текстурата е изключително лека, но интензивно хидратираща, и се абсорбира моментално, насищайки кожата ти с витамини и минерали.
Завърши процедурата с нежен дневен крем, който ще уплътни твоето лице и ще му придаде здрав и свеж вид. Чудесен избор е кремът за сияние и блясък с витамин С на Lumene NORDIC-C Valo за интензивно хидратирана и озарена кожа, с усещане за гладкост и мекота. 

Стъпка 6: Обърни внимание на себе си

Отдели си време за любимото хоби. Без значение дали обичаш да четеш, рисуваш, слушаш музика или правиш нещо друго, което те изпълва с радост, този момент е само твой. Наслади се на спокойствието и твоето лично пространство. Ако времето позволява, прекарай останалата част от деня си на открито. Разходка в парка, каране на колело или просто бъди сред природата – всичко това може да ти помогне да отпуснеш ума си и да се заредиш с енергия. 

И не забравяй - този СПА ден е твой и можеш да го прекараш по начин, който наистина те зарежда и прави щастлива. А ние ще продължаваме да доставяме най-добрата грижа за твоята кожа.

Стъпка 1: Подготовка

Стъпка 2: Отпускаща вана или душ

Стъпка 3: Грижа за косата

Стъпка 4: Грижа за кожата на тялото

Стъпка 5: Грижа за лицето

Стъпка 6: Обърни внимание на себе си

Предишен
Идеи за подаръци от Моята Козметика (GUIDE)