Blog

Красота от природата с веган козметика

Красота от природата с веган козметика

Знаеш ли, че всичко, което влиза в пряк контакт с кожата ти влияе върху нейното състояние. Ако някои животински храни оказват негативно влияние върху нея с проявление на петна, пъпки или подуване, това може бъде валидно и за козметиката, която използваш. Нямаш намерение да преминеш на веган хранителен режим? Не е и необходимо. Но ако искаш кожата ти да получава първокачествена грижа, без опасения от изброените по-горе несъвършенства, то със сигурност си заслужава да обмислиш обновяването на козметичния си несесер с изцяло веган козметика.

Разликата между традиционната и веган козметиката?  

Само ако знаеше за ползите от веган козметиката, най-вероятно отдавна щеше да изхвърлиш всеки продукт, който включва съставки от животински произход в състава си и да го замениш с веган козметика. А най-вероятно дори не подозираш за присъствието им. Колагенът, кератинът, глицеринът са едни от най-разпространените компоненти, които откриваш в състава на декоративната и бяла козметика. А знаеш ли, че техният произход е животински? И докато за извличането им се убиват невинни животни, то при веган козметиката този проблем не съществува.

Веган козметика
Веган козметика

 

Веган козметиката ти спестява тези тревоги, особено ако проявяваш алергии към някои компоненти от животински произход. Чудиш се по какъв начин продуктите от раздел веган козметика успяват да осигурят същата ефективна грижа за кожата с отсъствието на най-известните съставки? Всъщност, веган козметиката има още по-благоприятно действие върху кожата и косата и го постига чрез растителни еквиваленти (например веган колаген и веган кератин), доверявайки се на даровете, с които природата ни заобикаля.

Предимства на веган козметиката  

Първото и основно предимство на веган козметиката е, че е много по-полезна за теб. За да се разработи която и да е формула за кожата на лицето и тялото, косата или любимите ти грим продектидори е необходим запас от вещества. Веган козметиката залага на формули, базирани на растителни екстракти и масла или различни видове вода (термална, ледникова). Представи си само полезните ефекти от веган козметиката, които дори един от плодовите, зеленчукови или билкови екстракти би могъл да осигури благодарение на богатството от витамини, минерали и антиоксиданти в състава им.

Веган козметика 1
Веган козметика

 

Веган козметиката подхранва и насища кожата ти с полезни вещества също толкова добре, колкото и стандартната, но без нейните негативни ефекти. Ако пък си върла природозащитничка и любителка на животните, то нека ти кажем, че в повечето случаи брандовете за веган козметика са и Cruelty-free, което означава, че не тестват продуктите си върху животни.

Веган козметика за пречистена и здравословна грижа  

Нека просто наречем веган козметиката “красота от природата”! И за да подсилим аргументите си е редно да ти дадем няколко примера за това как веган козметиката превзема разкрасителната индустрия:

  • ВЕГАН Хидратиращата маска с Круша 7DAYS Go Vegan Sheet Face Mask Tuesday ти позволява да хидратираш, омекотиш и да придадеш здравословен блясък на кожата на лицето, като едновременно с това предотвратиш лющенето. Този продукт от раздел веган козметика дължи своите качества на екстракти от круша и банан и масло от бадем.
  • Знаеш ли, че и гримът, който използваш ежедневно може да бъде с базирана на растителни екстракти формула? Веган Дълготрайният Фон дьо тен с минерален SPF 30 Lumene Stay Weightless Foundation ти осигурява плътно покритие на несъвършенствата с кадифено усещане и издръжливост до 16 часа. Предпазва от оксидативния стрес с помощта на екстракт от черен Емпетрум (боровинка).
  • Веган козметиката може да се погрижи и за косата ти. Екстрактите от полски хвощ, алое и веган кератин в състава на Спрея с кератин за мекота и блясък Farmona Radical възстановява сухата и изтощена коса, като хидратира и подхранва косъма и връща еластичността и блясъка.
  • Както вече ти споделихме има веган алтернативи на голяма част от най-разпознаваемите съставки. Веган Колаген лифтинг серумът Lumene NORDIC BLOOM Lumo е базиран на добит чрез патентована технология и ферментация веган колаген. Той е допълнен от арктическа термална вода и сок от арктическа боровинка, за да ти помогне да се справиш с видимите следи на умора и стареене, намалявайки дълбочината на бръчките и осигурявайки моментален лифтинг ефект.
  • Тялото ти също се нуждае от веган козметика. Погрижи се за него с Био балсама за тяло Исландски мъх за чувствителна и деликатна кожа Farmona My'Bio Soothing bio-balm. Успокоява раздразненията, хидратира в дълбочина, оставя кожата копринено гладка на допир и я защитава от влиянието на външните вредители с помощта на изворна вода и екстракт от исландски мъх.
Веган козметика 2Веган козметика

Сигурни сме, че вече прелистваш страниците на онлайн каталога ни в търсене на най-ефективната веган козметика за теб. Красотата струи от теб тогава, когато се чувстваш добре. А веган козметиката със сигурност ти помага да превърнеш грижата за себе си в здравословен навик, точно каквито са и съставките в нея!

Разликата между традиционната и веган козметиката?

Предимства на веган козметиката

Веган козметика за пречистена и здравословна грижа

Предишен
Чистота и прекрасен аромат с перфектния препарат за почистване
Следващ
Корейска рутина от 10 стъпки за гладка и сияйна кожа