Blog

Хидратиращ крем за мазна кожа

Хидратиращ крем за мазна кожа

Да поговорим за нейно величество кожата! Като орган, покриващ цялото тяло и представящ те пред обществото, очакваш тя винаги да бъде в перфектно състояние и да изглежда красива. Но какво се случва, ако си от притежателките на мазен и смесен тип епидермис? Първият съвет, който ще ти дадем, е да се сдобиеш незабавно с ефективен хидратиращ крем за мазна кожа! Как да се грижиш правилно за подобен тип кожа, какви грешки да не допускаш и защо се нуждаеш от хидратиращ крем за мазна кожа, виж в следващите редове.

Каква грешка допускаш?

Най-често срещаната грешка е да изключиш хидратиращия крем за мазна кожа от рутината си. Практика, с която по-скоро може да навредиш, но не и да помогнеш на този тип епидермис. Ако искаш да предотвратиш това, то със сигурност се нуждаеш от хидратиращ крем за мазна кожа. Силната секреция на себум и омазняването в T-зоната определено не са знак, да оставиш кожата да бъде пресушена. Всъщност, хидратиращият крем за мазна кожа помага, за да бъде предотвратен този ефект. Независимо от сезона и типа, кожата ни се нуждае от необходимото ѝ количество влага, което хидратиращият крем за мазна кожа ще ѝ осигури, за да се поддържа хидробалансът в слоевете. Слънцето залъгва, като те кара да се потиш по-обилно и си мислиш, че отделяш по-голямо количество себум. Ако си решила да изключиш хидратиращия крем за мазна кожа по тази причина, то нека ти разкажем какво всъщност се случва с кожата ти.

Какво се случва с кожата, ако пропуснеш хидратиращия крем за мазна кожа?

Знаеш ли, че именно мазната кожа е много по-склонна към дехидратация? Защо се получава така? Всъщност потта и себумът имат две различни консистенции - първият секрет е 90% вода, а вторият е мазнина, която предпазва кожата от прекомерно изсушаване. Както знаеш, мазнината не се разтваря във вода. Именно това предизвиква още по-изразен, неприятен блясък върху лицето. Това е и причината, поради която задължително да включиш хидратиращ крем за мазна кожа в рутината си!

Нуждаеш ли се от хидратиращ крем за мазна кожа?

Най-вероятно вече се досещаш, че потенето кара водата от епидермалните слоеве да излезе на повърхността. Добавиш ли към тях силното слънце, сухия въздух и студа, то дори в мазния епидермис не би останала и капка вода. Тук на помощ идва хидратиращият крем за мазна кожа. Той успява да набави необходимото количество влага и да предотврати изсушаването. Ако се опасяваш, че хидратиращият крем за мазна кожа, ще предизвика появата на раздразнения и лъщене, то можеш да се довериш на такъв с комбинирана матираща формула. Изцяло матиращ продукт, обаче не е сред най-предпочитаните, тъй като отново може да доведе до изпарение на водата и дехидратация.

Защо да избереш хидратиращ крем за мазна кожа?

Изборът сред множеството хидратиращи кремове за мазна кожа може и да те затрудни. По тази причина в следващите редове ще откриеш предложения от най-добрите марки, с които да се погрижиш за твоя тип кожа.

Екипът от професионалисти на финландския бранд Lumene се е погрижил за теб, разработвайки изключителен хидратиращ крем за мазна кожа. Твоите красота и комфорт са в неговите ръце. Матиращият дневен крем за комбинирана и мазна кожа Lumene Klassikko day cream for oily and combination skin е формулиран на базата на съставки от естествен произход. Сред тях са арктическа изворна вода и арктически памук, които хидратират в дълбочина, набавят полезни хранителни вещества на клетките и защитават кожата от влиянието на външните фактори. Този хидратиращ крем за мазна кожа ти дава точно това, от което се нуждаеш, за да се чувстваш уверена в собствената си кожа. Не само матира мазния блясък и минимизира разширените пори, но и поддържа нивата на влага в слоевете.

krem-za-mazna-kozhaКрем за мазна кожа Lumene

 

Знаем, че няма как да се задоволиш само с едно предложение за хидратиращ крем за мазна кожа, затова сме ти подготвили още два варианта за хидратиращ крем за мазна кожа. Единият от тях идва директно от лабораторията за натурална козметика Farmona. Матиращият крем за мазна и смесена кожа със зелен чай Farmona Herbal Care разполага със специална формула, базирана на активни билкови екстракти. Този хидратиращ крем за мазна кожа успява не само да абсорбира мазния блясък, благодарение на биоактивния цинк, но и да задържи влагата в слоевете. Все още се колебаеш, дали имаш нужда от хидратиращ крем за мазна кожа? Нека ти кажем, че този тип епидермис е склонен към появата на акне. Избереш ли матиращия и хидратиращ крем за мазна кожа от Farmona, намаляваш вероятността от акне, благодарение на екстракта от хамамелис, бадемовото масло и матиращия биокомплекс, които намаляват прекомерната секреция на себум и успокояват раздразненията и възпаленията.

Крем за мазна кожа 1
Крем за мазна кожа Farmona

 

Матиращият крем против акне с биоактивна сяра за мазна кожа Barwa Sulphur ще ти помогне да възобновиш баланса на епидермиса, като намали количествата на неестетичния блясък и запази кожата ти овлажнена. Тази алтернатива на хидратиращ крем за мазна кожа я оставя гладка и матирана до 14 часа. А знаеш ли, че хидратиращият крем за мазна кожа може да бъде и перфектна база за грим. С този получаваш продукт 2 в 1 и спасяваш епидермиса от мазния блясък и несъвършенствата.

Крем за мазна кожа 2
Крем за мазна кожа Barwa

 

Вече знаеш, че кожата ти има нужда да утоляваш нейната жажда, независимо от типа и че хидратиращият крем за мазна кожа е съюзник, с който да поддържаш лицето си в перфектно състояние!

Каква грешка допускаш?

Какво се случва с кожата, ако пропуснеш хидратиращия крем за мазна кожа?

Нуждаеш ли се от хидратиращ крем за мазна кожа?

Защо да избереш хидратиращ крем за мазна кожа?


Разгледайте и продуктите ни от категорията за крем за лице и кремове за акне

Предишен
Пачове за очи - иновативна грижа за кожата 
Следващ
Пачове за очи - иновативна грижа за кожата