Blog

Как да избереш правилния шампоан за растеж на косата за теб?

Как да избереш правилния шампоан за растеж на косата за теб?

Знаем, че косата е любимият ти аксесоар. Независимо от естествения ѝ вид, имаш възможността да я изправяш, къдриш, сплиташ, връзваш и всичко, което ти хрумне, за да разнообразяваш визията си. Но какво се случва, когато започнеш да забелязваш все повече косъмчета по четката за коса и възглавницата? Знаеш ли достатъчно по темата за косопада и от какво е предизвикан? А как да избереш правилния шампоан за растеж на косата и кои съставки биха възвърнали здравия плътен вид на косата? За щастие има предостатъчно варианти на шампоани за растеж на косата и не е необходимо да се луташ между бабините отвари и препоръки от познати.

Шампоан за растеж на косата
Шампоан за растеж на косата - Ползи

Имаш ли нужда от шампоан за растеж на косата?  


Обикновено косопадът и растежът вървят ръка за ръка, така че ето и някои признаци, които да ти подскажат, че е време за вземане на по-сериозни мерки и използване на шампоан за растеж на косата. Нормалната загуба на косъмчета на ден е между 50 и 100 и разбира се, не очакваме от теб да ги броиш, но ако скалпът е по-видим при вързана коса от обичайното, тогава е време да си избереш ефективен шампоан за растеж на косата. Растежът на косата зависи от баланса на нашия скалп и ако той е нарушен, това създава проблеми, които възпрепятстват здравия растеж.

Шампоан за растеж на косата 2
Шампоан за растеж на косата - Ползи

Кой шампоан за растеж на косата е подходящ за теб?


Правило номер 1, което никога не трябва да забравяш е “Здрав скалп - здрава коса”! Избери шампоан за растеж на косата, който да балансира скалпа, а за по-добри резултати го комбинирай със серум против косопад.

Правило номер 2 е да отчетеш и всяка една специфика на косата си в момента, преди да се спреш на определен шампоан за растеж на косата. Дали е боядисана, слаба и увредена, накъсва ли се, суха ли е или напротив, омазнява се бързо? Така ще можеш да се ориентираш кой шампоан за растеж на косата е най-подходящ за теб.

Ето и няколко от най-продаваните ни шампоани за растеж на косата, на които можеш да обърнеш внимание, след като си изпълнила двата ни съвета по-горе:

Ползи от шампоана за растеж на косата


И след като ти посочихме най-добрите според нас шампоани за растеж на косата, нека обосновем и избора си, преди ти да направиш своя!

Иновативните технологии, комбинирани с даровете на природата са нарицателни за финландския бранд Cutrin. Избереш ли първия вариант, можеш да разчиташ на био шампоан за растеж на косата, в чиято основа са масло от Скандинавски овес, витамин А и екстракт от бор. Тяхната комбинация се грижи за увредената и слаба коса и регенерира проблемния скалп, за да ти осигури здрав растеж.

При следващите два шампоана за растеж, залагаш на корейското качество, което в последните години се доказа в beauty индустрията. Тези шампоани за растеж на косата са на бранда Doori, който е лидер в грижата за косата в Корея. Екстракти от женшен, гъба рейши, сибирска хризантема и камелия, обединяват двете формули, които могат да разрешат всеки дискомфорт на скалпа и да стимулират растежа. А спреш ли се на шампоана за растеж на косата без сулфати, ще се радваш на цвета на косата си по-дълго време, тъй като нежните растителните пенители не отмиват пигментите от  боядисаната коса. По-малкото количество пяна не трябва да те притеснява. Ефективното почистване е гарантирано!

Шампоан за растеж на косата 3
Шампоан за растеж на косата - Ползи


Бонус съвет за здрава коса в допълнение към шампоана за растеж на косата


За финал, искаме да ти дадем няколко последни насоки, с които да предотвратиш загубата на коса, освен, ако не е генетичен проблем или е свързан с хормоните. Бъди внимателна при подсушаването на косата с кърпа и не използвай груби движения. При възможност, избягвай честото връзване и опъването на косата в стегнати прически. Комбинирай тези съвети с ефективен шампоан за растеж на косата и се радвай на положителния резултат!

 

Имаш ли нужда от шампоан за растеж на косата?

Кой шампоан за растеж на косата е подходящ за теб?

Кой шампоан за растеж на косата е подходящ за теб?

Ползи от шампоана за растеж на косата

Бонус съвет за здрава коса в допълнение към шампоана за растеж на косата

 

Разгледайте и продуктите ни от категорията за шампоан против косопад

Предишен
Шампоан против пърхот
Следващ
Пачове за очи - иновативна грижа за кожата