Blog

Корейска рутина от 10 стъпки за гладка и сияйна кожа

Корейска рутина от 10 стъпки за гладка и сияйна кожа

На кой му е нужен повод, за да изглежда и да се чувства добре. Ние обаче ти даваме такъв, за да попълниш артилерията си от бяла козметика и то каква. Празнувай красотата всеки ден с корейската рутина и висококачествената козметика от Южна Корея. Знаем, че тя е един от твоите фаворити и сигурен избор, когато и да се отдадеш на шопинг. Какъв по-добър начин да си устроиш мини тържество, от този да се поглезиш с любимите си продукти от брандовете за корейска козметика като Doori, Chamos, и Dr. Tisha. А ако още нямаш такива, е време да се отдадеш на старателно изпробване, докато изпълняваш своята ежедневна корейска рутина.

Защо да се довериш на корейската рутина?

Със сигурност си се чудила поне веднъж как жените от Южна Корея успяват да поддържат кожата си безупречна? Не, причината не се крие в това, че за тях се грижат най-добрите специалисти. А в това, че корейската рутина и козметика са едни от най-висококачествените и ефективни. Но това едва ли ще те изненада. В последните няколко години корейската рутина печели все повече привърженици глобално, а разкрасителните продукти се нареждат на едно от първите места на пазара.

Вече започваш да се досещаш, че един продукт или бранд не би придобил толкова големи мащаби на популярност и използваемост, ако не е наистина добър. Тук е разковничето. Всяка жена, използваща корейска козметика, независимо от възрастта ѝ, изглежда неотразимо. Това се дължи и на стриктното спазване на всички стъпки от корейската рутина.

Корейска рутина

 

Корейска рутина

Замисляла ли си се на какво се дължи този ефект на корейската рутина и козметиката, използвана за изпълнението ѝ? Формулите на продуктите са разработени на базата на растителни екстракти, използвани десетилетия наред още преди развитието на козметологията до нивото, в което е днес. Ценни екстракти, чието благотворно действие е изпитано от жените и девойките в миналото. Днес, те отново са базата, на която стъпват голяма част от формулите на продуктите от категория корейска козметика. Разликата е, че действието им е подсилено от технологичните разработки на дерматолозите и учените, така че всеки продукт да се допълва от предходния в 10-степенната корейска рутина.

10 стъпки красота с корейска рутина

Може и да си чувала 10-степенната корейска рутина, но ако не си я изпробвала все още, ние ти даваме основателна причина да го направиш. Предлагаме ти подбрана селекция от висококачествена корейска козметика към всяка стъпка. Така вече няма да имаш причина за оправдания за превръщане на корейската рутина в навик:

  1. Почистване с олио и отстраняване на грима. Това е първата и една от най-важните стъпки като цяло в грижата за кожата. Оставиш ли грима си, когато вече нямаш нужда от него, рискуваш да предизвикаш преждевременно стареене на кожата. А това е последното нещо, което искаш. Тази стъпка не само от корейската рутина, но и като цяло, ти помага да предотвратиш възникването на възпалителни процеси и появата на пъпки. Също така намалява значително риска от появата на нови бръчки или задълбочаване на съществуващите. 
  2. Почистване на остатъците с пяна или гел. Тази стъпка е задължителна, не само ако носиш по-тежък грим или почистваш лицето си първо с по-мазен продукт. Гримовете, козметиката и замърсяванията на околната среда са на маслена или водна основа. По тази причина корейската рутина изисква и от двата вида почистващи средства. Пяната отмива старателно остатъците от грима, които може би са успели да проникнат в порите, отстранява неприятния мазен слой от олиото, а също така себума и омазняването. Балансиран почистващ гел с AHA киселини Chamos Blansen премахва и последните частици от декоративната козметика и замърсяванията, нежно ексфолира, овлажнява, стимулира синтеза на колаген и обновяването на клетките благодарение на изключителния състав от АНА киселини и комплекс от 7 растителни екстракта. Тези две начални стъпки от корейската рутина са задължителни за изпълнение, независимо от умората, която усещаш. Именно те стартират борбата с преждевременното стареене.
  3. Ексфолиране. За тази стъпка можеш спокойно да се довериш на предходния продукт от раздел корейска козметика, тъй като той има отлични ексфолиращи свойства и отстранява мъртвите кожни клетки и извежда праховите частици, които вече са успели да запушат порите. Този процес ти помага да запазиш кожата си сияйна и гладка. Именно заради това, употребата му е препоръчителна 2-3 пъти седмично.
  4. Нанасяне на тонер/тоник. Най-вероятно често си мислиш, че можеш спокойно да прескочиш този продукт или пък се чудиш каква точно е функцията му. Той балансира и възстановява естественото pH на кожата, което може и да стане по-алкално под влиянието на почистващите продукти. Именно той е първият продукт, който създава необходимата проходимост до дълбоките слоеве на полезните вещества от следващите продукти от корейската рутина. Когато епидермисът е хидратиран, той усвоява по-добре. Тонерък/тоникът прави именно това. Овлажнява добре, за да улесни усвояването на следващите компоненти. Ето защо ти препоръчваме употребата на Възстановяващия тонер за лице с 90% Центела Азиатика Chamos Blansen, който е базиран на 90% чист екстракт от азиатска центела и има силно успокояващо действие върху раздразнения епидермис. Неговият уникален принос към лицето ти е, че не само го хридратира, но и ти помага да заличиш белезите, ако са налични такива. Най-вероятно се досещаш, че употребата на такъв е напълно задълвителна всеки ден и с пропускането му рискуваш да прекратиш целия ефект на корейската рутина.
  5. Есенция. Тази най-лека консистенция от поредицата хидратиращ и възстановяващи продукти, която предстои има задачата да подготви епидермиса, като запечата влагата, която предходният продукт от корейската рутина е успял да осигури. Eсенция за лице с 5 вида пептиди, серамиди и сквалан Chamos Blansen Perfect Peptide Bubble Essence е перфектната корейска козметика, с която да я изпълниш. Тя подобрява еластичността, насърчава синтеза на протеини и колаген, образува невидима защита, която предотвратява загубата на влага и възстановява хидратацията до най-дълбоките нива на кожата.
  6. Серум. Тук можеш да заложиш на продукт според нуждите на собствената ти кожа. Серумът има предназначението да наистина да допълни хидратиращото действие, набавяйки допълнителни количества влага. А също така да стимулира регенеративните процеси и да се пребори с несъвършенствата, включително бръчки, пигментни петна, акне, бързо изсушаване, лющене и т.н. Например Dr. Tisha AC7 Анти акне серум с микроигли ти помага да се справиш с акнето максимално бързо с помощта на патентована нанотехнология с микроигли от растителен произход. Нанасяйки консистенцията, тя предизвиква микро убождания и достига по-лесно до корена на пъпката, премахвайки я с лекота, за да се радваш на видими резултати още след първите няколко дни. В зависимост от подбрания продукт, можеш да извлечеш максимални ползи от тази стъпка от корейската рутина.
  7. Шийт маска. Казват, че тази стъпка е душата на корейскта рутина, но според нас е прекрасен начин да се поглезиш и да отделиш няколко минути, в които да оставиш Хидратираща лифтинг маска с витамини Chamos Acaci да действа, хидратирайки и подхранвайки с витамини и минерали кожата и да се отдадеш на любимо занимание около 20 мин. Единственият ѝ недостатък е, че е препоръчително да я прилагаш около 2-3 пъти седмично. Точно като ексфолианта. Знаем, че е по-разнообразно занимание и глъдка свеж въздух в повтарящата се корейската рутина, но е добре наистина да спазваш препоръчителната употреба на този тип продукти.
  8. Грижа за околоочния контур. Знаеш ли, че именно това е областта, която най-бързо издава как време и недостатъчната грижа се отразяват на кожата ни? Свободните радикали, постоянното движение на лицевите мускули и умората могат бързо да изпият жизнения и сияен вид от лицето ти. Ако искаш да промениш това, е време да се погрижиш за кожата на най-деликатната част от лицето с Подмладяващ околоочен крем с муцин от Охлюви Chamos Once Everyday. Това истинско съкровище на корейската козметика е обогатено с муцин от охлюви, ниацинамид, хиалуронова киселина, центела азиатика, аргинин, семена от макадамия и кафяви водорасли. Целият този запас на формулата ти помага да се пребориш с тъмните кръгове под очите, мимическите линии, повдига и стяга кожата в тази зона.
  9. Крем за лице. Стигаме до фазата, в която е време да заключиш всички полезни вещества, с които кожата се е наситила по време на стъпките от корейската рутина. За тази цел ти е необходим ефективен хидратиращ крем. Избери такъв с по-лека консистенция през летните месеци и друг с по-мазна за зимните. Така ще успееш да извлечеш максимална полза от корейската рутина. Стигаме финалната права с Крем с лактобацилус и ферментирали съставки Doori Pro-bio Repair, който изсветлява кожата и изпълва бръките, като едновременно с това осигурява необходимата ежедневна хидратация. Lactobacillus, ферментирало соево мляко, фермент от ръжено брашно, Bacillus и екстракт от ферментирала соя са само част от ценните съставки на корейската козметика, с които този изключителен продукт ти помага да поддържаш младия вид на кожата и е ключът към нейното сияние.
  10. Слънцезащита. Още не си превърнала употребата ѝ в задължителен навик? Съветваме те да го направиш бъзро, защото когато предотвратиш появата на щети, няма да разполагаш с такива, които да поправяш! Точно това е една от стъпките, в които се крие разковничето за гладкия и младежки вид на кожата на корейките. Избери продукт с антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и служат като силна бариера, която не им позволява да създадат нови бръчки. Точно по тази причина е добре слънцезащитата, която използваш по време на своята корейска рутина да има не само висок фактор, но и да бъде богата на компоненти с наситен антиоксидантен състав.

    След като вече знаеш стъпките, можеш да подбереш правилните продукти за твоята корейска рутина. Разгледай нашите предложения тук -> Корейска Козметика  <- и не се колебай да се свържеш с нас, ако имаш нужда от съдействие. 

Хитринки с корейска козметика за бързащи жени

Знаем, че ежедневието ти е изключително натоварено, но имаме един изключително важен съвет за теб: не пропускай рутинната грижа за кожата! Направи го за себе си и си отдели време, в което да дадеш на кожата си това, от което се нуждае. Ако все пак не разполагаш с достатъчно време за всички 10 стъпки от корейската рутина, то можеш да ги сведеш до пет. Задължителните 5 стъпки от корейска рутина, които не трябва да пропускаш в ежедневието си включват двойно почистване с олио и пяна, нанасяне на тонер, серум, хидратиращ крем и слънцезащита. Корейска рутина - хитринки

Корейска рутина - хитринки

Вече си напълно наясно с тайните за красота, които можеш да превърнеш и в свой полезен навик с помощта на необходимия запас от висококачествена корейска козметика и ефективността на всички стъпки от корейската рутина.

Защо да се довериш на корейската рутина?

10 стъпки красота с корейска рутина

Хитринки с корейска козметика за бързащи жени

Предлагаме ти да разгледаш нашите предложения с Корейска Козметика и да избереш правилните продукти за твоята корейска рутина.

Предишен
Красота от природата с веган козметика
Следващ
Топ 10 най-желани продукта за красота, които да пробвате тази есен