Blog

Летен грим с Lumene

Летен грим с Lumene

Летен грим с Lumene

Преди време попаднах на една много хубава база за грим на Lumene - матираща и прикриваща порите. Обичах да я ползвам и самостоятелно, без фон-дьо-тен. Наскоро я ползвах за някои събития и се замислих за това колко малко продукти съм пробвала от марката. Сякаш е малко пренебрегвана, на фона на останалите от ценовия си клас. Затова ми стана любопитно да пробвам още някои за ежедневна употреба през лятото. Насочих се към матиращ фон-дьо-тен, спирала за удължаване на миглите и матово течно червило. Сякаш си очаквах да ми харесат и затова не се изненадах изобщо. Прочетете какво мисля за продуктите и вижте как се получи летният ми грим с тях:
 
Матиращият фон-дьо-тен е без минерални масла, парабени, формалдехид, доста е покривен, но не чак толкова, че да не виждаш кожата си и текстурата й. Прикрива несъвършенствата и остава мат ефект, който при мен не се задържа много дълго в Т-зоната. Фон-дьо-тенът не изглежда като маска на лицето и не изсушава кожата ми. На снимките съм с цвят 3 Fresh Apricot + 1 Classic Beige. 

Спиралата е за „интензивен обем и разделяне“ Lumene Full-on Volume Mascara
. Много ми харесва четката й, както и колко силно пигментиран е черният цвят. Моите мигли ги удължава доста и им придава и обем. Наистина разделя миглите, но ако минете твърде много пъти през миглите с четката, може да постигнете леко рошав ефект, тоест не идеално подредени мигли. Опаковката е много елегантна, страшно ми харесва и е сравнително компактна, без излишни форми, така че е удобна и за козметичното несесерче навън! Бих пробвала още една спиралата на Lumene - True Mystic Volume Mascara, звучи ми обещаващо.

Червилото Nordic Chic Matte Lipstick 
е дълготрайно матиращо червило. Моят цвят е...брутално як! :)) Heather Nude 3. Толкова изкусителен малинов цвят без да е крещящ и натрапчив, страхотен е! За през деня ако не искам nude цвят, единствените които си позволявам, са този или някакъв прасковен нюанс. На по-светла кожа вероятно ще изглежда по-ярък, но за моята е перфектен. Силно пигментиран е, покрива устните от едно нанасяне, макар че аз имам навик и слагам и втори пласт за всеки случай. Бързо изсъхва и матира устните. Когато съм с него, го усещам на устните си и има изсушаващ ефект, затова - балсамче преди него или някакво подхранващо олио, например кокосово. Като дълготрайност съм доста доволна и това червилце май ще го пресуша до края на лятото.



Харесват ли ви такъв тип статии за грим и козметика? Бях им дала пауза, но ми се иска да ви показвам от време на време някои продукти, които съм ползвала. Вие имате ли си любим на Lumene?
Предишен
Как гримирам очите си през топлите дни
Следващ
7 стъпки за здрава и красива кожа на лицето