Blog

Как гримирам очите си през топлите дни

Как гримирам очите си през топлите дни
Как гримирам очите си през топлите дни

През лятото начинът, по който гримирам очите си, се променя. Основно в две насоки: по-силно подчертаване и избор на продукти, които издържат на по-топлите температури и ми помагат да постигна търсения резултат.

Винаги съм обичала да се гримирам. Част от сутрешния ми ритуал, заедно със закуската и кафето. Всяка сутрин заставам пред огледалото и за няколко минути се чувствам като художник. Обичам гримът ми да е дискретен, но да подчертава това, което харесвам в лицето си.
От няколко години забелязвам, че това, което никога не пропускам, е подчертаването на окото – от smoky, небрежно, леко размазан, когато съм на почивка, до прецизна линия тип cat eye през цялата година. (Да си призная, много се радвам, че дизайнерите всяка година преоткриват очната линия и я поставят сред топ тенденциите). Но дори и да не го правеха, аз пак ще заложа на нея.

Очи на фокус

За дните с високи температури предпочитам да се подсигуря и да заложа на водоустойчиви формули, които се нанасят лесно и издържат през целия ден. След като я пробвах, много харесах очната линия Glossy Eyeliner Waterproof Chrome Black 40 на IsaDora. Тя е със супер удобен апликатор с остър връх, нанася се много леко, придава красив гланцов ефект, изсъхва бързо и стои безупречно часове наред. Същевременно, при разгримиране, се отстранява много – аз използвам мицеларна вода.

Както стана ясно – очите винаги заемат централно място в моя грим ритуал. Другият важен момент за мен е спиралата. Миглите ми са дълги, но светли и без естествена извивка. С подходяща спирала, успявам да ги подчертая така, както ми харесва. За спиралите предпочитам формули, които не са водоустойчиви (и същевременно да не се отпечатват на клепачите), наситено черни и придаващи хубав обем. IsaDora Insane Volume Lash Styler e спирала с много интересна четка, тип двустранен резервоар, с формата на полумесец, която позволява прецизно нанасяне и разпределяне на продукта, както и постигане на приятна извивка. Продуктът е офталмогично тестван.

Изключително много ме спечели фактът, че продуктите са запечатани в индивидуални фолио-опаковки, което е гаранция, че не са били отваряни и тествани по веригата.

Озарено лице

Финален, много важен и любим жест за мен е нанасянето на руж. В палитрата Blush and Glow draping wheel има няколко нюанса, които позволяват да се избере най-подходящият както за тена, така и за облеклото и за целите, които търсим (по-лек, дневен свеж грим или вечерен, с по-подчертани, скулптурирани скули). Всъщност, драпинг е именно техника, която оформя скулите чрез контуриране с руж и хайлайтър. С ружа прилагам и един трик, който видях от Слав преди време: от по-розовите тонове нанасям във външната част на горния клепач за допълнителна свежест на лицето.

Големият ми фаворит в палитрата е хайлайтърът. Предпочитам вариантите, които се нанасят с четка (а не кремообразни текстури) и които озаряват лицето по фин и елегантен начин през целия ден. Поставям блясък на върха на скулите си, на изпъкналите части на носа, брадичката, както и над горната устна. Свикнала съм да се гримирам сутрин и да не си правя корекции на грима през деня. Само в редки случаи, ако имам вечерно събитие, може да подсиля преди това, но иначе следя видът ми да бъде максимално естествен и свеж. Палитрата ми допада и защото е много удобна за път (и за предстоящите ми летни дестинации).

Isa Dora е водеща козметична марка от Швеция, която предлага висококачествени, клинично тествани продукти, базирани на най-новите достижения в сектора. Продуктите са без аромат, което е индикация за високо качество (често ароматизирането се използва за маскиране на миризмите на някои съставки). Продуктите са в съответствие с регулаторните изисквания за качество.

Предишен
7 стъпки за здрава и красива кожа на лицето
Следващ
Летен грим с Lumene