Blog

7 стъпки за здрава и красива кожа на лицето

7 стъпки за здрава и красива кожа на лицето

7 стъпки за здрава и красива кожа на лицето

Един, два, три, шест или повече?

 Когато става дума за грижа за лицето, да имаш твърде много продукти е почти невъзможно. Дори напротив, почти всяка жена ще потвърди, че има нужда от поне още един, даже вече да е събрала сериозен козметичен аресенал в несесера си. Или, както е казал мечо Пух: „колкото повече, толкова повече“. Без съмнение тази максима важи в пълна сила за грижата за лице. С тази статия обаче, не искаме да ви подтикваме да трупате купища козметика, а да набележим основните стъпки, през които е нужно да преминем грижейки се за нашето лице, за да се справим с проблемите на кожата и да запазим нейната красота, неподвластна на времето.

 Почистване + грижа – това е формулата, към която се придържа всеки, който държи на лицето си. Казно по друг начин, това са двете фази, през които преминаваме в ежедневните грижи за кожата си. Изглежда простичко, но всяка фаза се състои от няколко стъпки. Ето ги и тях:

Стъпка 1 – почистване на грима. Начините и изборът на продукти е голям. Някои жени свалят грима си с помощта на мокри кърпички или директно измивайки лицето си с почистваща пяна или гел. Най-добре е предварително да отстраним грима от очите, особено ако са по-чувствителни.

Освен демакинтите за очи, съществуват вече и специални демакианти за устни, които бързо и нежно отстранват дълготрайните и силнопигметирани червила. А за тези, които имат по-суха кожа, на помощ идват двуфазните демакианти.

Стъпка 2 – почистване с гел/пяна.

След като сме свалили грима, почивстваме лицето основно с вода и подходящ почистващ продукт, под формата на пяна,гел или специален сапун. Ако сте в търсене на подобен продукт, може да разгледате ТУК.

 

Стъпка 3 – почистване с лосион. С тази стъпка, така да се каже, допочистваме лицето, ако са останали още някакви замърсявания, с които не сме се справили в стъпка две. Може да изберете подходящ лосион или пък мицеларна вода. Някои мицеларни води може да ползвате и като метод за свалане на грима преди почистване. Обърнете внимание дали на опаковката пише, че е подходяща и за очи.

Стъпка 4 – дълбоко почистване. Ако стъпка 1, 2 и 3 са част от ежедневната грижа, то тази стъпка е препоръчителна 1-2 пъти в седмицата. За нея може да използваме пилинг продукт или почистваща маска за лице.

 

При избора на пилинг продукт бъдете внимателни със състава и проверете дали е подходящ за всеки сезон. Някои пилинг продукти, съдържат киселини, които не са препоръчителни за лятото.

С тези 4 стъпки преминаваме от фазата на почистване към фазата грижа, която има за цял да се справи с проблемите на кожата.

Стъпка 5 – околочна грижа.

Кожата в зоната около очите е по-деликатна и е добре още след навършване на 20-23 години да започнем да полагаме отделни грижи за нея, дори да няма видими проблеми. По-добре е да се действа превантивно, като се запази хидратацията и елстичността на кожата по-дълго време, вместо да чакаме появата на бръчки, с които да се борим. Повече за околоочните кремове, които може да откриете при нас, вижте ТУК.

Стъпка 6 – това е кремът за лице, който ще наречем задължителна грижа. Да, колкото и красива да е кожата ви, според специалистите е задължително да ползвате крем, за да съхраните тази красота. Дори младата и перфектна кожа, се нуждае от хидратация. За нея подходящи са гел-кремовете, а за останалите, които имат нужда от повече грижа може да се комбинира дневен с нощен крем за лице, каквито предлагат Lumene.

Стъпка 7 – ще я наречем интензивна грижа. Към нея спадат серуми и маски за лице. Възможно е тази стъпка да е ненужна за вас. Много жени обаче, особено след определена възраст, не успяват да задоволят нуждите на кожата си с един крем. Да не говорим, че кожата на лицето в повечето случаи е комбинирана и се нужда е от няколко неща едновременно. Ето защо е добре да съчетаваме крем и серум за лице, като тези на Lumene. Обикновенно серумите имат по-интензивен състав, но действието им е по-краткотрайно от това на крема. Затова, ако ползвате серум, нанесете първо него и тогава продължете с крема, който, така да се каже, ще го запечата.

 

Това са седемте стъпки, които ви препоръчваме да следвате, когато се грижите за своето лице. Надяваме се да сме ви били полезни. Споделете с нас в коментарите отдолу кои от тези стъпки спазвате и кои са любимите ви продукти.

Разгледайте и продуктите ни от категорията за почистване на лице

Предишен
Как гримирам очите си през топлите дни
Следващ
Летен грим с Lumene