Blog

Засаждане на дръвчета в Парк Белите Брези в Пловдив: Инициатива по повод Деня на Земята 22.04.2024

Засаждане на дръвчета в Парк Белите Брези в Пловдив: Инициатива по повод Деня на Земята 22.04.2024
Скъпи приятели на природата и любители на зелените пространства,
С голяма радост и вълнение споделяме с вас за успешното завършване на нашата последна екологична инициатива - засаждане на дръвчета в парк Белите Брези, Пловдив. Тази акция, която обедини усилията на служителите на компанията и местната община, е още една крачка към създаването на по-зелено и по-здравословно бъдеще за всички нас.

Идеята зад инициативата
Инициативата за засаждане на дръвчета се роди от желанието ни като компания, която цели да предлага козметични продукти с нисък екологичен отпечатък, по повод Деня на Земята, 22.04.2024, да допринесем за облагородяването на градската среда. Парк Белите Брези, известен със своите просторни поляни и красива растителност, е идеалното място за такава екологична акция. Със засаждането на нови дървета, ние не само добавяме естетическа стойност на парка, но и помагаме за подобряване на качеството на въздуха и създаване на нови местообитания за местната флора и фауна.

Акцията в детайли
На 13 май, се проведе засаждането на дръвчетата от ентусиазирани служители на компанията и представители на районната община. Всяка група имаше своя задача - от копаене на ями и засаждане на дръвчета, до поливане и укрепване на младите фиданки. Благодарение на подкрепата на общината, бяха осигурени и необходимите инструменти и материали за засаждането. Средствата за закупуването на дръвчетата бяха събрани благодарение на вашата помощ - по 1лв от всяка поръчка направена от нашия онлайн магазин в периода 22.-28.04.2024г. и покупки на място от нашия физически POP-UP магазин, който се състоя на 22ри и на 26ми април 2024г в град Пловдив. Дръвчетата дори се сдобиха с имена, сред които Доори, Лумене, Изадора, Вивиен Сабо кръстени на едноименните марки, които предлагаме.
Ползи
Тези нови зелени попълнения ще допринесат за:
  • Подобряване на качеството на въздуха, като абсорбират въглероден диоксид и освобождават кислород.
  • Осигуряване на сянка и охлаждане на парка през горещите летни месеци.
  • Създаване на естествени местообитания за птици и други диви животни.
  • Обогатяване на биологичното разнообразие в региона.
Благодарности
Тази инициатива нямаше да бъде възможна без подкрепата и ентусиазма на нашите служители. Изказваме специални благодарности и на община Пловдив за логистичната подкрепа, предоставянето на материали и това, че дадоха своя принос към този значим проект.

Какво предстои?
Засаждането на дръвчета в парк Белите Брези е само началото. Планираме още подобни инициативи в бъдеще и ви каним да се присъедините към нас. Заедно можем да направим своя принос за по-зелена и по-чиста градска среда.

Следете нашия блог и социални мрежи за повече информация относно предстоящи акции и как можете да участвате.

Благодарим ви за подкрепата и ангажираността към природата и нашата общност!

С най-добри пожелания,
Моята Козметика
Предишен
5 причини, поради които косата Ви се наелектризира постоянно