Blog

Корейски шийт маски от Chamos Acaci

Корейски шийт маски от Chamos Acaci

Едва ли ще изненадам някого с този пост. Всички знаете колко много харесвам корейската козметика и слабостта ми към маските за лице. От както открих комбинацията от двете в лицето на корейските шийт маски, превърнах поставянето на маска от удоволствие в ритуал. След като се прибрах от Бали започнах да използвам напоените хартиени маски ежедневно. Причината беше, че именно използването на шийт маски ми беше посочено като една от причините за свежа и без бръчки кожа от местните балийци (тук) . След месец употреба, кожата на лицето ми започва да ми се отблагодарява. Броят на дните, в които обожавам кожата си, напоследък стремглаво нараства и това оправдава инвестицията на време и средства в тези продукти. Днес ще ви разкажа за маските за лице на корейската марка
Chamos Acaci.

За първи път тази марка срещнах преди няколко години, по време на едно пътуване в Швейцария. Марката ми я препоръча продавачката в един магазин за козметика. Тогава тя ми обясни, че тази марка е различна от другите корейски и я сравни с европейската Kiehl’s. И в действителност, за разлика от останалите корейски брандове с шарени и весели опаковки, тези на Chamos Acaci бяха изчистени, бели, почти фармацефтични. Аналогът с Kiehl’s беше адекватен и очевидно ставаше въпрос за марка, която разбира и прилага добре принципа на простотата и действието по предназначение. Тогава си купих техния мултифункционален BB крем и ми направи впечатление, че наличната продуктова гама не беше много обширна. Кремчето изхабих бързо и с удоволствие, а за тези няколко години продуктовата гама на Chamos Acaci е нарастнала удивидтелно много! И както се казва, радвам се че животът ни срещна отново с друг продукт: шийт маски.
Chamos Acaci Characoal Repair Silk Mask / Почистваща маска с бамбуков въглен и пептиди

е почистваща маска с бамбуков въглен и пептиди. Момичетата с широки пори мен, съм сигурна, че познават резултатите на активния въглен върху кожата си. За тези, които ме познават лично, знаят, че бъркам маска с въглен ежемесечно именно заради тези резултати. Маската е черна на цвят /заради въглена от бамбук/ и има един много комфортен бонус. Тя е копринена, видимо по-тънка от маслките, с които съм свикнала и е изработена от иновативна био материя. Тази незначителна на пръв поглед структурна особеност за мен се оказа значителна. По-тънката тъкън прилепва по-плътно до лицето и самата маска не се мести, не се отлепя и не помръдва докато е на лицето ми. За мен това ознаава две неща – мога да я нося докато правя нещо друго в къщи без тя да ми пречи и мога да я нося по-дълго време.

Тази маска буквално я забравих за около 40 минути. Когато се присетих за нея, тя беше влажна, но не така напоена. Като резултат, на пръв поглед кожата на лицето ми беше озарена, а тенът озарен. Усещах я по-хидратирана и като резултат – по-плътна и еластична. Маската направих вечерта, след нея нанесох вечерната си грижа. На следващия ден омазняването в Т-зоната беше силно намалено, да не кажа че почти липсваше. То започна да се появява едва в късния следобед, малко преди да сваля дневния грим.

Chamos Acaci Honey Face Mask / Пептидна подмладяваща маска за лице с пчелно млечице и хиалуронова киселина

 

е подмладяваща маска с пчелно млечице и хиалуронова киселина. Тя също е от типа копринена биоразградима и е маската, от която аз имах най-видим ефект в посока хидратация и изпъване на кожата. Тази маска е подходяща за всеки вид кожа, но особено много ще я оценят по-зрелите, но проблемни кожи. Екстрактът от мед е съставката, която изключително помага при склонните към раздразнение и акне кожи. Ако някога сте си забърквали маска за лице с мед, обаче, вероятно ви е направило впечатление, че медът изсушава кожата малко повече от желаното. Именно за това, комбинацията мед – хиалуронова киселина на мен много, много и допада.

Ефектът от тази маска беше поразителен. На първо място, тенът на кожата ми изсветля и лицето ми изглеждаше по-сияйно. На второ, маската имаше ефект върху омазняването на кожата ми на следващия ден – то беше чувствително по-малко и отново се появи едва следобеда. Единствено след нея имах видим резултат в посока изпъване на кожата – някои много фини линии бяха изчезнали. И разбира се, комфортът след употреба беше страхотен. В денят след използване на маската, кожата ми нямаше нужда от фон дьо тен и изглеждаше страхотно. Това е маската, която дава всичко на моята кожа и категорично ще я поръчам отново. 

Chamos Acaci Green Tea Facial Mask

е хидратантна маска с екстракт от зелен чай. Като цяло обожавам маските със зелен чай, т.к. екстрактът от зелен чай хидратира кожата и поддържа водния баланс. Зеленият чай, освен всичко, е мощен антиоксидант, богат на витамини и платнените маски с екстракт от него са идеални за ежедневна употреба. За разлика от предходните две маски, тази е изработена от памук и не прилепя към лицето толкова плътно, но е богато напоена и като резултат стои прилепнала. Маската на Chamos Acaci е обогатена допълнително с екстракт от морков и витамин Е. Допадна ми факта, че тя не е лигава, изважда се от опаковката лесно и също толкова лесно се поставя. Всъщност това най-вече я разграничи от останалте маски с екстракт от зелен чай, които съм ползвала.

Маските от зелен чай и от чаено дърво са двете най-използвани от мен като тип маски. Тях си слагам, когато кожата ми няма видима нужда от специална грижа. Chamos Acaci Green Tea Facial Mask остави кожата ми опъната и хидратирана. Комфортът от нейното използване беше много добър. След априлското ми море, по лицето все още имам зони по лицето (бузите например) където кожата ми е суха. Тези места имат нужда от интензивна хидратация с лека консистенция, която да попие максимално в кожата. Тази маска ми достави именно това. Маската отново направих вечерта и ефектът от нея усещах през целия следващ ден. Хидратиращата сила на този продукт при мен се изразява най-вече в лифтинг ефекта, който усещам. В заключение за маските Chamos Acaci
 
Разликата в удобството на маските от копринен тип и тези от памучен. Копринените прилепят много по-плътно и не се разместват.

Истината за изрязаните маски е, че те доставят бърз резултат, който е краткотраен. В същото време, те са лесни за ежедневна употреба – еднократни и бързи, те могат да се поставят като допълнителна стъпка в грижата за кожата. Именно тази постоянна допълнителна стъпка, обаче, от личен опит мога да потвърдя, че прави голяма разлика във вида и усещането на кожата на лицето ми. Маските на Chamos Acaci на мен ми допаднаха поради доброто си качество на достъпна цена. 

Копринените маски са много по-удобни за употреба от памучните и чрез тях продукът се абсорбира много по-добре от кожата. Няма да излъжа ако кажа, че копринени маски на Chamos Acaci са сравними с най-добрите изрязани копринени маски, които съм ползвала, но на около 5 пъти по-ниска цена.

Разгледайте нашите продукти от категорията маски за лице

Предишен
СПИРАЛА ЗА МИГЛИ ОТ ISADORA – GRAND VOLUME LASH STYLER LUXE
Следващ
LUMENE КОЗМЕТИКА ВДЪХНОВЕНА ОТ НЕЗАЛЯЗВАЩОТО СЛЪНЦЕ НА АРКТИКА