Blog

5 продукта с фактор, които задължително да носите със себе си през лятото

5 продукта с фактор, които задължително да носите със себе си през лятото

5 продукта с фактор, които задължително да носите със себе си през лятото


Чували сме много Beauty блогъри и влогъри, инфлуенсъри и дерматолози да споделят едно и също мнение относно използването на слънцезащитни продукти. Всички знаем, че хидратиращите слънцезащитни продукти поддържат кожата млада и сияйна, предпазвайки я от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Въпреки това, Center for Disease Control в Съединените щати съобщава, че по-малко от 30% жени използват слънцезащитни продукти за лицето си и редовно се излагат на слънчевите лъчи без да използват продукт с SPF.

Освен това, по-уязвимите части на тялото и лицето ни, като скулите, челото, врата и раменете, се нуждаят от различни видове защита. Изтъняването на косата също означава, че скалпа става по-чувствителен към слънчевите лъчи с течение на времето.

Освен разнообразяването на Вашата слънцезащитна колекция от продукти, е важно да обърнете внимание и на естествените фактори, които оказват влияние на кожата ни да се защити от вредните слънчеви лъчи. Количеството меланин е различно в тялото на всеки човек. То намаля драстично с годините, което означава, че остарявайки в телата ни има все по-малко количество меланин, който да ни предпазва по естествен път от вредните лъчи на слънцето.

Ако това не Ви плаши достатъчно, в проучване от 2011 г. на австрийския изследовател Jen Makin на тема „Кожни болести“, се доказва че с изтъняването на озоновия слой, причинено от климатичните промени, UV лъчите стават все по-вредни и опасни в сравнение с преди 10-15 години. Проучването също показва, че с увеличаването на температурите възрастните ще прекарват повече време навън, носейки разголени дрехи – т.е. ще увеличат излагането си на слънце без защита.

Естествено, когато говорим за слънцезащитни продукти не трябва да си представяте само плажни почивки. Важно е да предпазвате кожата си където и да сте. В планината също е много вероятно да изгорите лошо, както и просто разхождайки се по градските улици.

След всички тези изброени фактори за вредата на слънчевите лъчи, се потвърждава и първоначалната ни теза, че употребата на слънцезащитни продукти с фактор е повече от задължителна. За Ваше щастие, скъпи читатели, сме Ви приготвили неустоими предложения за слънцезащитни продукти за Вас и Вашите семейства, от марката Farmona.

Лабораторията за Натурална Козметика Farmona комбинира най-новите постижения на козметологията с подхранващите свойства на натуралните растителни съставки. Високото качество на продуктите е потвърдено от многобройни независими проучвания, постоянно сътрудничество с бележити дерматолози и много отличителни награди. Мисията на бранда е да произвежда висококачествена козметика, която отговаря на всички изисквания за качество, а за производството използва уреди, които не вредят по никакъв начин на околната среда.

  1. Слънцезащитен Крем за Лице с висока защита SPF 50 UVA/UVB Farmona Sun with Macadamia Oil за нормална и чувствителна кожа

Специално създаден за светла кожа, подложена на интензивно слънчево облъчване. Усъвършенстваната система от UVA и UVB филтри осигурява широкоспектърна защита срещу слънцето. Намалява риска от рак на кожата и ранно стареене на кожата при излагане на вредните UV лъчи. Витамин Е неутрализира свободните радикали. Маслото от макадамия предпазва от раздразнения. Подхранва и хидратира. Дерматологично тестван продукт. Без парабени.

  1. Слънцезащитен Крем за Лице с висока защита SPF 50 UVA/UVB Farmona Sun Oil Free за мазна и смесена кожа и кожа склонна към акне

Специално създаден за кожа, която е изложена на интензивно слънчево облъчване. Усъвършенстваната система от UVA и UVB филтри осигурява широкоспектърна защита срещу слънцето. Намалява риска от рак на кожата и ранно стареене на кожата при излагане на вредните UV лъчи. Витамин Е неутрализира свободните радикали. Каолинът и пантенолът елиминират прекомерното омазняване. Пантенолът има нежен охлаждащ ефект. Дерматологично тестван продукт. Без парабени.

  1. Слънцезащитно спрей мляко висока защита SPF 50 Farmona Sun Balance

Подходящ за чувствителна и деликатна кожа. Защитава цялото семейство, включително деца над 3 годишна възраст. Хидратира, предотвратява беленето и подобрява еластичността на кожата. Предпазва от изгаряне. Намалява риска от рак на кожата и ранно стареене при излагане на вредните UV лъчи. Дерматологично тестван продукт. Без парабени.

  1. Слънцезащитно водоустойчиво спрей мляко за деца SPF 50 Farmona Sun Balance

Висока защита, водоустойчива формула за чувствителната и деликатна кожа на деца от 3 годишна възраст. Овлажнява и предпазва от изсушаване на кожата. Успокоява раздразненията. Основни съставки: иновативна система за защита от UVA/UVB лъчи, витамини E+F, пантенол. Дерматологично тестван продукт. Без парабени.

  1. Успокояващ хидратиращ спрей SOS Farmona Sun Balance

Ефективно регенерира кожата след слънчеви бани. Бързо облекчава болката от слънчевите изгаряния. Подобрява еластичността и хидратацията на кожата и я прави копринено мека. Притежава деликатен свеж аромат. Основни съставки: хидратиращ комплекс HYDRO-COMPLEX, aлое, пантенол, алантоин. Дерматологично тестван продукт. Без парабени.

Разгледайте и продуктите ни от категорията за слънцезащитен крем за лице и крем за лице

Предишен
Гладка и сияйна кожа , като коприна със CC Cream Lumene
Следващ
Защо да използвате Vegan козметиката на Farmona?