Blog

Защо да използвате Vegan козметиката на Farmona?

Защо да използвате Vegan козметиката на Farmona?

В тази статия ще си поговорим за веган козметиката и как от нишова категория козметика днес тя се превръща в изключително търсена.

Американското списание „The Economist” обяви 2019-та за година на веганите. Известни личности, като Beyoncé и Jay Z насърчават феновете си да станат вегани, ако не за етични причини, то поне заради собственото си здраве и опазването на околната среда. Само през 2018-та г. се отчита 20 % ръст в продажбите на веган храни. Това огромно търсене на веган продукти кара останалите индустрии да си вземат бележка, особено тези в козметичния сектор.

Общото между козметичните продукти и веганството е, че за производството на такъв тип козметика се използват същите съставки, каквито се използват в хранителната веган индустрия. Щом едно нещо е здравословно за поглъщане, то със сигурност е здравословно и за нанасяне върху кожата, нали така?

Какво точно означава веган козметика?

Веган козметика е тази козметика, в която отсъства наличието на съставки от животински произход. Веган козметиката не се тества върху животни. Потребителите все по-често си задават въпроса как са създадени продуктите, които използват и това е хубаво. Затова с радост Ви представяме новата 100 % ВЕГАН серия на Farmona RADICAL за възстановяване на увредена коса. Серията съдържа 3 продукта:

ВЕГАН ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН ЗА РАСТЕЖ С АЛОЕ И РАСТИТЕЛЕН КЕРАТИН 400 ml

Видимо укрепва и възстановява увредената коса. Придава гладкост и блясък. Не утежнява косата. Улеснява разресването. Защитава косата от увреждане.

 

ВЕГАН СПРЕЙ С АЛОЕ И РАСТИТЕЛЕН КЕРАТИН ЗА МЕКОТА И БЛЯСЪК 200 ml

Ефективно изглажда косъма и го заздравява. Укрепва косата, прави я жизнена и улеснява разресването. Хидратира и подхранва. Осигурява копринена мекота и блясък.

ВЕГАН МАСКА С РАСТИТЕЛЕН КЕРАТИН ЗА УВРЕДЕНА И ДЕЛИКАТНА КОСА 300 ml

Дълбоко регенерира сухата и изтощена коса. Предпазва от увреждане. Изглажда косъма и цялостно подобрява състоянието и външния вид на косата. Укрепва и доставя дълготрайна хидратация. Подхранва интензивно. Възстановява гладкостта, еластичността и блясъка на косата. Оставя защитен филм около косъма, правейки косата видимо по-здрава и по-мека.

    Отличителния белег, който прави серията 100 % ВЕГАН уникална, е съдържанието на:

     

    1. Растителен кератин. Кератинът е естествен протеин, който изгражда 80% от косъма. Растителния кератин е перфектна веган алтернатива на животинския кератин. Създаден е чрез смесване на свободни аминокиселини от растенията пшеница, жито и соя в същите пропорции, в които те се намират в кератина на човешкия косъм.

    Натуралния комплекс от хидролизиран протеин увеличава свободните аминокиселини, естествено присъстващи в себума и в косата, като я хидратира и й придава „здрав” външен вид.

    * Кератинът, който обикновено се използва в козметологията е животински и се извлича от перата и клюновете на птиците, както и от рогата и копитата на животните.

    1. Полски хвощ. Стимулира растежа и изглажда косата. Действа директно върху косъма и всяка негова клетка, за да възстанови целостта и здравия му вид.
    2. Алое. Подхранва в дълбочина и доставя дълготрайна хидратация на скалпа и косата. Стимулира растежа.

     

    Ползи:

    1. Възстановява структурата на косъма по цялата му дължина
    2. Предотвратява изсушаването, разслояването и чупенето на косъма
    3. Стимулира растежа на косата и предотвратява загубата на коса
    4. Придава на косата еластичност и блясък

     💚 Ние от Farmona обичаме животните и вярваме, че те са създадени за любов, а не за тестове. Ето защо нашите продукти са cruelty free🐰 и не се тестват върху животни.

    Автор: Емилия Димова

    Предишен
    5 продукта с фактор, които задължително да носите със себе си през лятото
    Следващ
    Спирала за супер обем Cabaret Première VIVIENNE SABO