Blog

Драпинг - какво представлява и как се постига

Драпинг - какво представлява и как се постига

Драпинг техниката за грим измести контурирането и сега е новия метод за извайване на перфектните скули.

Името Way Bandy говори ли Ви нещо? Не? А, би трябвало! Той е гримьорът, който буквално създава техниката контуриране. През 60-те и 70-те години много малко гримьори са се осмелявали да експериментират в смесването на гримовете си в името на това да създадат нови визии. Но, Way Bandy го е направил. Той е бил известен със създаването на естествено изглеждащ грим, който извайва и ясно подчертава скулите. Благодарение на иновативността си, той е наеман за личен гримьор на звезди, като Farrah Fawcett, Cher и Diana Ross.

За съжаление, Way Bandy си заминава от този свят през 1986 г., но неговия приятел Marc Jacobs се грижи Way Bandy да запази заслугите си и да остане легенда в тази сфера.

Той разгръща концепцията за „цветен блясък“, като метод за подчертаване на  натуралните сенки на лицето. IsaDora се вдъхновява и създава драпинг палитра за контуриране на скулите Blush & Glow draping wheel в две разновидности. Компактна опаковка съдържаща 5 цвята – тъмни - за да се създаде ярък и руменен нюанс, който да озари скулите и бузките, и светли – за да се подчертаят изпъкналите зони на лицето.

Заедно с всичко това идва и новата техника за гримиране – Draping, която остава контурирането назад по трасето. Вече ружът е по-предпочитан от пудрата за контур. Резултатът? Омекотен, свеж и сияен вид на лицето. Тайната на техниката е да се използват цветове, които си пасват много добре един с друг. По-тъмнят нюанс на руж ще придаде ефекта на сянка, от който се нуждаете за да подчертаете скулите си. Светлите тонове ще придадат по-модерен и съвременен завършек.

 

Как да използвате Draping палитрата на IsaDora?

  1. Нанесете по-тъмен цвят руж точно под скулите. Свалете малко по-надолу извършвайки дъгообразни движения с четката, за да създадете визуално овал.
  2. Върнете се отново точно под скулите и блендирайте с четката назад – напред, за да създадете сянка и да подчертаете скулите си.
  3. Нанесете най-светлият нюанс на върха на скулите си. Омекотете резките черти с четката, като прелеете тъмният и светлият нюанс.
  4. Нанесете светъл цвят и по върха на нослето, над веждите и на брадичката.

 Автор: Емилия Димова

Разгледайте и продуктите ни от категорията за четки за грим

Предишен
25 факта за Vivienne Sabo, които може би не знаете
Следващ
Топ 7 нюанса червила - есенни тенденции